Facebook suunnittelee lapsille omaa versiota Instagramista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lasten sosiaalisen median käyttö ja alaikäisten turvallisuus Instagramin kaltaisissa palveluissa on herättänyt laajamittaista keskustelua. Nyt Facebookin on paljastettu suunnittelevan lapsille suunnattua erillistä versiota kuvien ja videoiden jakamiseen tarkoitetusta Instagramista.

Instagramin nykyiset säännöt kieltävät alle 13-vuotiaita liittymästä palveluun. Instagramia johtavan Adam Mosserin mukaan yhtiö kuitenkin tietää monien lastenkin haluavan käyttää Instagramia. Niinpä suunnitteilla onkin Buzzfeed News -sivuston mukaan alle 13-vuotiaille suunnattu versio Instagramista, jota vanhemmat voisivat helposti valvoa.

Facebook on jo aikaisemmin luonut lapsille soveltuvan Messenger Kids -pikaviestisovelluksen. Lapsille suunnatun Instagramin kehittely on kuitenkin vielä alkutekijöissä, yhtiöllä ole Mosserin mukaan vielä yksityiskohtaisia suunnitelmia sen suhteen. Uutinen lasten omasta somepalvelusta tuli julkisuuteen pian sen jälkeen, kun Instagram ilmoitti rajoittavansa aikuisten ja teinien välistä yksityisviestien lähettelyä sovelluksen sisällä.