Trafilta Suomen joukkoliikenteeseen uudet koronaohjeet – käytä maskia ja pese käsiä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut Suomeen uudet koronaohjeet joukkoliikenteelle. Joukkoliikennejakorona-sivustolle on jaettu toimintaohjeita niin matkustajlle kuin liikenteen toimijoille.

Ohjeiden noudattaminen vaatii sekä liikenteen toimijoiden että asiakkaiden yhteistyötä. Joukkoliikennevälineissä tulee olla mahdollisuus riittävän hygienian ylläpitämiseen kuten käsien puhdistamiseen. Tiloja on puhdistettava säännöllisesti ja matkustajien on pystyttävä sijoittumaan tarpeeksi etäälle toisistaan.

Ohjeet matkustajille:

– Älä matkusta sairaana– Käytä maskia– Pidä huolta käsihygieniasta– Pidä riittävät etäisyydet muihin matkustajiin– Seuraa liikennöitsijän ohjeita