WHO: Koronaviruksen alkuperä jäljitettiin kiinalaiselle villieläintilalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman terveysjärjestö WHO:n tutkijaryhmän jäsen Peter Daszak on kertonut Yhdysvaltojen yleisradioyhtiö NPR:lle, että maailmalla jylläävän koronaviruksen alkuperä on saatu selvitttyä Etelä-Kiinassa sijaitsevalle villieläintilalle. Tilat ovat suosittuja Kiinassa, ja ne myyvät eläimiä suoraan toreille.

WHO:n virologit ovat löytäneet Yunnanin provinssin liepeitä 96-prosenttisesti SARS-Cov-2-viruksen kanssa geneettisiltä koostumukseltaan samanlaisen viruksen, joka on levinnyt lepakoiden keskuudessa. Samalla tilalla on kasvatettu myös muita villieläimiä, kuten sivettikissoja ja muurahaiskäpyjä, uutiskanava NPR kertoo.

Kiinan hallitus käski sulkea villieläimiä kasvattavat laitokset heti koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen. WHO pääsi maahan tutkimaan viruksia vasta marrakuun lopulla. On uskottu, että virus on levinnyt vuoden 2019 lopulla luultua laajemmin.