Kalifornian huvipuistot avattiin – vuoristoradassa huutaminen kielletty

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemian vuoksi suljettuna olleet Yhdysvaltojen Kalifornian huvipuistot avataan huhtikuun ensimmäinen päivä vierailijoiden käyttöön. Puistoissa on otettu käyttöön uusia sääntöjä noin vuoden kiinni olemisen jälkeen. Oleellisin liittyy hengittämiseen ja äänenkäyttöön.

Paikallinen huvipuistotoimitukunta California Attractions and Parks Association listaa, että huvipuistokävijät eivät saa harjoittaa koronavirusta levittäviä toimia keskuksissa vieraillessaan. Siksi muun muassa huutaminen laitteissa on kielletty.

On myös kiellettyä laulaa, hengittää raskaasti tai muuten korottaa ääntä. Samankaltaisia sääntöjä on ollut käytössä myös japanilaisissa huvipuistoissa. Kävijöitä on kehoitettu huutamaan syvällä sydämessään – ei ääneen, People-lehti uutisoi.