Satojen ihmisten mielenosoitus Helsingissä – poliisi julkaisi karut kuvat paikalta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen synkin koronatilanne on ollut koko kriisin ajan pääkaupunkiseudulla, jossa ilmaantuvuus on merkittävästi muuta maata suurempi. Tänään Helsingin keskustassa järjestettiin noin 400 ihmisen mielenosoitus, jossa rikottiin räikeästi koronakriisin vuoksi asetettuja kokoontumisrajoituksia.

– Poliisi ei anna mielenosoitusten jatkua ennen kuin tilaisuus on palautettu lainmukaiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa tartuntatautilain rajoitusten noudattamista yleisen turvallisuuden ylläpitämiseksi, Helsingin poliisi kertoi aiemmin sosiaalisessa mediassa.

Helsingin poliisin mukaan mielenosoituksella vastustettiin koronatoimia. Viranomaiset vahvistivat, että tilaisuus ei sujunut myöskään kokoontumislain mukaisesti ja parhaillaan poliisi selvittelee mahdollisia rikosvastuuasioita.

Poliisi joutui myös hetkellisesti sulkemaan Mannerheimintien liikenteen eduskuntatalon kohdalla. Neljän jälkeen iltapäivällä poliisi viestitti, että mielenosoitukseen osallistuneita on alkanut poistua paikalta.