Tawainilaiset vaihtavat kiivaasti nimiään – saavat siten ilmaista sushia

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiwanissa on törmätty viime viikkoina yllättävään, lohikaaokseksi kutusuttuun ilmiöön. Paikalliset ihmiset ovat vaihtaneet nimiään ilmaisen sushin toivossa. Taustalla on paikallisen ravintolaketjun tuore tempaus.

Ravintolaketju Akindo Sushiro ilmoitti taannoin jakavansa ilmaista sushia kaikille, joiden nimissä on todistetusti lohta tarkoittava kiinan kielen merkki. Kyseiset henkilöt ja heidän kanssaan asioivat korkeintaan viisihenkiset seurueet saavat syödä ravintoloissa ilmaiseksi rajattoman määrän sushia. The Guardian -lehden mukaan jopa noin 150 ihmistä on vaihtanut nimensä tarjouksen vuoksi.

Nimiään muuttaneet ovat kertoneet vaihtavansa nimen takaisin alkuperäiseen tarjouksen päätyttyä. Taiwanin sisäministeriö on kuitenkin kehottanut ihmisiä miettimään kahdesti, ennen kuin he vaihtavat nimensä vain saadakseen ilmaista sushia. Paikallisen lain mukaan maan asukkaat voivat vaihtaa nimensä korkeintaan kolme kertaa, minkä jälkeen viimeisintä nimeä ei voi enää muuttaa.