WhatsApp ja Instagram kaatuivat pitkäksi aikaa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisen median käyttäjämäärän kasvun myötä eri somepalveluja käyttää nykyisin jo miljardeja ihmisiä. Esimerkiksi WhatsApp on muodostunut varsinkin länsimaissa merkittäväksi pikaviestien välineeksi. Eilen viestipalvelun käyttäjät joutuivat kuitenkin harvinaisen ongelman eteen.

Noin kello 20.00 Suomen aikaa sekä WhatsApp että saman konsernin Instagram ja myös Facebookin Messenger yllättäen kaatuivat. Käyttökatkos muodostui lopulta historiallisen pitkäksi, sillä esimerkiksi WhatsApp saatiin uudelleen toimintaan vasta 45 minuuttia myöhemmin. Kaikki nämä palvelut kuuluvat Facebookin konserniin.

Facebook pahoitteli poikkeuksellisen pitkäksi venynyttä ongelmaa ja WhatsApp ilmoitti lopulta Twitterissä kello 20.41 Suomen aikaa, että lopulta peräti 45 minuutiksi venynyt ongelma on saatu viimein korjattua. Vastaavia katkoksia tapahtuu hyvin harvoin. Syytä katkokselle ei ole kerrottu.