Miehen kellarista löydettiin haita täynnä oleva allas

Ohhoh! · Tim Isokivi

Haikaloja laittomasti kotonaan pitänyt mies on pidätetty. Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa asuvan Joshue Seguinen tarkoituksena oli ollut myydä hait internetissä.

Joshua Seguine pidätettiin vuonna 2017 ilman korttia ajamisesta, ja hänen autonsa takaosasta löydettiin viisi vesialtaassa uinutta haita. Eläinsuojeluviranomaiset suorittivat myöhemmin miehelle kotietsinnän hänen myönnettyä aikoneensa myydä hait. Seguinen kodin kellarista löydettiin allas, jossa ui yhteensä seitsemän elävää ruskohaita.

Luonnossa lähes 2,5 metrin pituisiksi kasvavat ruskohait toimitettiin New Yorkin Coney Islandin yleisöakvaarioon. Seguinen kotoa löydettiin myös lukuisia kuolleita haita. 40-vuotias mies myönsi oikeudessa syyllistyneensä haiden laittomaan hallussapitoon myyntitarkoituksissa, ja hänelle määrättiin teosta New York Post -lehden mukaan 5 000 dollarin sakkorangaistus.