Facebook poisti 1,3 miljardia valetiliä palvelustaan

Digi · Terhi Piiroinen

Facebook on poistanut jälleen palveluun luotuja valetilejä. Nyt niitä on poistettu yhteensä 1,3 miljardia kappaletta. Kerroimme viimeksi kaksi vuotta sitten, kuinka palvelusta poistettiin yhteensä 2,2 miljardia valetiliä.

Valetilejä perustetaan muun muassa levittämään valheellista tietoa. Niitä hyödynnetään erilaisissa kampanjoissa. Nyt poistetut tilit on poistettu jo viime vuoden loppupuolella, mutta asiasta kerrottiin vasta nyt. Siivousoperaatio on osa sosiaalisen median kohtaamaa kritiikkiä disinformaation levittämisestä, TechXplore uutisoi.

Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerberg menee torstaina Yhdysvaltain kongressin kuultavaksi liittyrn valheellisen tiedon levittämiseen sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisen median palveluita on pyritty muuttamaan toimintaansa siten, että sisältö karsii valheellisen tiedon ulos.