Hurja takaa-ajo Lahdessa – poliisikoira löysi huumekuskin piilopaikan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lahden poliisi kertoo lauantai-iltana tapahtuneesta takaa-ajosta, jossa huumausaineita ja alkoholia nauttinut kuljettaja kaahasi poliisia karkuun törkeästi liikenneturvallisuutta vaarantaen. Pakomatka päättyi penkkaan. Sen jälkeen kuljettaja juoksi piiloon läheiseen taloon.

Autoilija kiinnitti poliisi huomion alunperin Uudenmaankadulla, kun hän ajoi huomattavaa ylinopeutta Lahden keskustan suunnasta kohti Renkomäkeä. Poliisit lähtivät auton perään. Autoilija kaahasi 60 km/h-nopeusrajoitusaluella 90-100 km/h, eikä totellut poliisin pysäytyskäskyä.

Kaahari vaaransi törkeästi kaikkien liikenneturvallisuuden ja hän muun muassa ohitti edellä ajaneen mopoauton ristysalueella ja vastaantulevien kaistaa käyttäen Orimattilankadulla. Auton nopeus oli 75-95 km/h, vaikka alueella on neljänkympin nopeusrajoitus. Kuljettaja menetti auton hallinnan ja se alkoi heittelehtiä osuen lumipenkkaan.

Törmäyksen jälkeen auto pysähtyi linja-autopysäkille ja kuljettaja poistui autosta. Koirapartio jäljesti autosta poistuneen kuljettajan läheisen talon asuntoon. Poliisit ottivat kiinni kuljettajana toimineen, noin parikymppisen miehen. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,65 mg/l ja huumepikatesti oli positiivinen. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Onneksi kukaan ei vahingoittunut vaarallisen takaa-ajon aikana.