Legendaarinen Ironman Triathlon Suomeen – Lahti järjestää maailmanmestaruuskilpailut

Matkailu · Terhi Piiroinen

Legendaarisen Ironman Triathlon -kilpailun maailmanmestaruusmittelö kisaillaan Lahdessa vuonna 2023. Kilpailijat pääsevät testaamaan taitojaan uinnilla, pyöräilyllä ja juoksulla Vesijärven ympäristössä. Kovatasoisen tapahtuman järjestäjät ovat innoissaan suomalaisesta kilpailuympäristöstä.

Maailmanmestaruuskilpailut ovat kaksipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään 26.-27. elokuuta 2023. Kilpailut järjestetään kolmatta kertaa Euroopassa. Aiemmat isäntäkaupungit ovat olleet Zell am See-Kaprun ja Nizza. Uinti tapahtuu Vesijärvessä ja pyöräilyreitti kiertää järvimaisemissa. Eri-ikäiset osallistujat lunastavat paikkansa MM-tapahtumaan karsintakilpailujen kautta.

Tapahtumaan odotetaan jopa 6.000 osallistujaa. Naisten ja miesten MM-kilpailut järjestetään eri päivinä. IRONMAN 70.3 on puolimatkan kilpailu, jonka mitta muodostuu kolmen eri reitin yhteensä 70,3 mailin pituudesta. Kilpailu alkaa 1,9 kilometrin uinnilla, sitä seuraa 90 kilometrin pyöräilyosuus ja lopuksi 21,2 kilometrin juoksu.