Tutkijat lämmittivät hot dogeja tulivuoren laavalla

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Islannissa, muutamien kymmenien kilometrin päässä maan pääkaupungista Reykjavikista sijaitseva tulivuori Fagradalsfjall alkoi purkautumaan perjantaina. Luonnonilmiöstä ei ole toistaiseksi koitunut mittavia vahinkoja, ja purkauksen on jo kerrottu olevan laantumassa.

Tulivuorenpurkaus houkutteli paikalle kiinnostuneita tahoja, kuten joukon Fagradalsfjalliin perehtyneitä tutkijoita. He löysivät tutkimustensa ohessa yllättävää hyötykäyttöä tulivuoresta purkautuneelle laavalle. Laava nimittäin osoittautui yllättävän käytännölliseksi apuvälineeksi hot dogien lämmittämiseen.

Verkossa levinneellä videolla tutkijat lämmittävät nakkeja ja foliolla suojattuja sämpylöitä laavan päällä, ja nauttivat taatusti epätyypillisellä tavalla paistettuja vulkaanisia hot dogeja. Fagradalsfjall oli uinunut ennen taannoista purkaustaan jopa 6 000 vuoden ajan. Kyseessä oli myös Islannin Suðurnesin alueen ensimmäinen tulivuorenpurkaus 781 vuoteen.