400-metrinen rahtilaiva jumiutunut Suezin kanavaan – kuva paljastaa onnettomuuden koon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuisen tavaraliikenteen kannalta muutamat merkittävät kanavat ovat elintärkeitä, ja niiden tukkiminen häiritsee huomattavasti kansainvälistä logistiikkaa. Merkittävimpiin kanaviin lukeutuvat muun muassa Panaman kanava ja Suezin kanava, joista jälkimmäinen on nyt poissa pelistä onnettomuuden vuoksi.

Erikoisessa meriturmassa valtava Ever Given -rahtialus onnistui jostain vielä tuntemattomasta syystä ajamaan itsensä Suezin kanavaan poikittain. Kyseinen alus on kooltaan kuin pienen kaupungin keskusta, sillä alus on 400 metriä pitkä ja 59 metriä leveä. Laivaa irrottamaan kutsuttiin välittömästi joukko hinauslaivoja.

Onnettomuus aiheuttaa merkittävää viivästymistä Euroopan ja Aasian väliselle tavaraliikenteelle, ellei alusta saada nopeasti irrotettua kanavasta. Tämän hetken tietojen mukaan rahtialus voi olla jumissa kanavassa jopa päiväkausien ajan ennen kuin se saadaan irrotettua. Taiwanilaisen Evergreen Marine -varustamon vuonna 2018 valmistunut Ever Given oli matkalla Kiinasta Rotterdamiin, kun se jumiutui kanavaan varhain tiistaiaamuna.