Android-puhelimia jumiutunut Suomessakin – näin ongelma pitäisi korjaantua

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni Android-puhelimia käyttävä on parin kuluneen vuorokauden aikana saattanut törmätä yllättävään ongelmaan. Älypuhelimen soveltuvat kaatuilleet ilman syytä, tai niitä ei voi avata lainkaan. Ongelman syy on sittemmin selvinnyt.

Ongelman syy piilee Android-puhelinten WebView-taustakomponentti. Sen ansiosta sovellukset kykenevät näyttämään sisältöä internetistä. WebView-komponentti päivittyy normaalisti itsekseen, mutta tuoreessa päivityksessä on ilmennyt ongelmia.

Mikäli Android-puhelin ei edelleenkään toimi, voin ongelman Googlen mukaan ratkaista päivittämällä WebView ja Google Chrome -sovellus itse. WebViewin korjatun version lataus onnistuu vierailemalla puhelimella Google Play -sovelluskaupassa, etsimällä sieltä Webview tai Android-järjestelmän Webview ja valitsemalla päivitä-vaihtoehto. Tämän jälkeen tulee päivittää vielä Google Chrome -selain, mikä onnistuu niin ikään Google Playssa.