Lapin lomakohteet varattu täyteen – suomalaiset sankoin joukoin pääsiäisen viettoon

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa on suositeltu turhaa liikkumista ja matkailua jo vuoden ajan. Toisille ihmisille suositukset ovat pelkkää sananhelinää ja siksi hallitus joutuu nyt asettamaan tiukempia rajoituksia ja ulkonaliikkumiskieltoja. Lapin lomakohteet on varattu täyteen pääsiäiseksi.

STT:n mukaan Lomarengas Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola kertoo, että yrityksellä on Lapissa noin tuhat kohdetta, joista pääsiäisenä on enää muutamia kymmeniä vapaana. Sen sijaan hotelleissa on edelleen tilaa. Yrittäjien mukaan matkailijat käyttäytyvät pääosin vastuullisesti.

–  Niin pitkään kun pysytään omassa matkustuskuplassa ja lähdetään liikkeelle ainoastaan terveenä, liikutaan ulkotiloissa eikä käydä missään bileissä tai järjestetä lomahuoneissa mitään bileitä, on turvallista tulla tänne lomailemaan, arvioi Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.