Hevibändin kitaristi tunkeutui kongressiin – bändi hajosi saman tien

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen kongressitaloon 6. tammikuuta monen muun mielenosoittajan tavoin tunkeutunut power metal -yhtye Iced Earthin kitaristina tunnettu Jon Schaffer on aiheuttanut teollaan yhtyeensä hajoamisen. Schaffer on syytettynä yhteensä kuudesta eri rikoksesta, kuten väkivaltaisesta käytöksestä, kongressitaloon tunkeutumisesta väkivalloin ja häiriökäyttäymisestä.

Nyt Iced Earthin laulaja Stu Block, basisti Luke Appleton ja kitaristi Jake Dreyer ovat ovat eronneet bändistä. He ilmoittivat erostaan sosiaalisessa mediassa. Donald Trumpin kannattajana julkisuudessa tunnettu Jon Schaffer on tehnyt lähes kaikki Iced Earthin kappaleet ja hän on eittämättä yhtyeen keulahahmo.

Hänen myös kerrotaan olleen yksi mellakoijista, jotka suihkuttivat karhujen karkottamiseen tarkoitettua pippurisumutetta viranomaisia kohti. Hän antautui FBI:lle kymmenen päivää mellakan jälkeen jouduttuaan etsityimpien rikollisten listalle, Loudwire uutisoi. Häntä voi odottaa vankeustuomio, ja asiasta odotetaan lisätietoja lähiaikoina.