Kesärenkaat saa vaihtaa heti kun säät sallivat – muista kuitenkin turvallisuus

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uusi tieliikennelaki mahdollistaa talvirenkaiden vaihtamisen kesärenkaisiin heti säiden salliessa. Renkaita ei kuitenkaan kannata vaihtaa heppoisin perustein. On myös järkevää katsoa renkaiden kunto tarkkaan.

– Nyt säiden lämmetessä kesärenkaat saa siis vaihtaa alle heti, kun säät sen sallivat. Kitkoja on halutessaan mahdollista käyttää ympäri vuoden, ja nastojakin voi käyttää talvirengaskauden ulkopuolella, jos sää sitä edellyttää, Autoklinikan Valtteri Savolainen tiivistää.

Kesärenkaiden vaihdon yhteydessä on tärkeää tarkistaa, että renkaat ovat edelleen kunnossa. Tärkeimmät tarkistuskohteet ovat urasyvyys ja rengaspaineet. Kesärenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä, mutta vaihtamista uusiin suositellaan jo, kun urasyvyys on laskenut alle neljän millimetrin.