Tapastarjottimen teko on helppoa – vuoden 2021 suosituin ruokatrendi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pikkusuolaisia kootaan nyt lankuille, tarjottimille tai erilaisille alustoille. Tapakset tarkoittavat alun perin espanjalaisia alkupaloja, joita syödään käsin suupaloina. Nyt tapastarjottimien kokoaminen illanistujaisiin ja leffahetkeen on vuoden suosituin trendi.

Tapaslautaselle voi oikeastaan koota mitä tahansa suuhunpantavaa, joka sopii tarjoiluun sellaisenaan. Voileipäkeksit, juustot, leikkeleet ja oliivit ovat suosituimpia elementtejä. Tarjolla voi olla makeita ja suolaisia naposteltavia samaan aikaan, kuten hedelmäviipaleita ja ilmakuivattua kinkkua. Ideat ovat rajattomia.

Kauppahallit ja lihatiskit tarjoilevat yleensä mainion valikoiman raaka-aineita tapastarjottimen kokoamista varten. Koko homman juju piilee esivalmisteluissa, jolloin juustot viipaloidaan ja leipä leikataan. Kun tarjotin on valmis, voi siitä napostella herkkuja pitkin iltaa.