Borat-elokuvan jatko-osa teki Oscar-historiaa – ei tosin kovin normaalilla tavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sacha Baron Cohenin piilokameratyyliin toteutetun Borat-komedian viime vuonna julkaistu jatko-osa on saanut kaksi Oscar-ehdokkuutta. Jatko-osa on ehdolla parhaan sovitetun käsikirjoituksen ja parhaan naissivuosan näyttelijän palkintokategorioissa.

Vaikka uusi Borat-elokuva ei voittaisikaan palkintoja, on se jo tehnyt Oscar-historiaa. Kyseessä on pisimmällä nimellä koskaan varustettu Oscar-ehdokas. Elokuvan 110 merkkiä pitkä koko nimi on nimittäin Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan.

Aikaisempi pisimmin nimetyn Oscar-ehdokkaan kunnia kuului Those Magnificent Men in Their Flying Machines or How I Flew from London to Paris in 25 Hours 11 Minutes -elokuvalle. Se oli ehdolla parhaan käsikirjoituksen Oscarin saajaksi, jääden lopulta ilman palkintoa. Borat-tähti Sacha Baron Cohen on tänä vuonna ehdolla myös parhaan miessivuosan palkinnon saajaksi roolistaan The Trial of the Chicago 7 -elokuvassa.