Erikoinen tilanne vankilassa – uudet vangit karanteeniin koronavirustartuntojen vuoksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kylmäkosken vankilassa on todettu uusia koronavirustartuntoja. Sairastuneita on yhteenä kolme ja heidät on eristetty omalle osastolle karanteeniin. Tartunnat ovat peräisin vankilaan saapuneilta vangeilta.

Uusien vankeusrangaistusten aloitusten yhteydessä tehdyissä koronavirusteissä on havaittu viime viikkoina aiempaa enemmän korovirustartuntoja, joita vangit ovat saaneet siviilistä. Tilanne osoittaa osaltaan koronavirustilanteen heikentymisen koko yhteiskunnassa.– Muuttunut tilanne lisää merkittävästi vankilaepidemian riskiä myös Suomessa, Rikosseuraamuslaitos tiedottaa.

Kylmäkosken vankila on 113-paikkainen suljettu laitos, jossa rangaistuistaan suorittavat pirkanmaalaiset vankeus-, tutkinta- ja sakkovangit. Kylmäkosken vankila sijaitsee Akaan kunnassa Tampere-Turku-tien varressa.