Murtomies yritti piiloutua romuauton alle Lahdessa – poliisikoira käräytti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisin palveluksessa työskentelevä poliisikoira saa kunniamaininnan rosvon kiinni ottamisessa. Koira paljasti aiemmin rakennustyömaalle murtautuneen miehen olinpaikan Lahdessa.

Poliisi oli saanut tiedon murtomiehestä, joka oli tunkeutunut rakenteilla olevaan rakennukseen keskellä päivää Kytölänkadulla Lahdessa. Kiinteistön omistaja oli tullut paikalle ja huomannut pihassa vieraan auton. Hän oli mennyt rakennuksen sisälle tarkastamaan asiaa.

-Hän oli löytänyt sisältä miehen, joka oli alkanut uhkailla kiinteistön omistajaa. Mies oli poistunut paikalta. Poliisikoira jäljesti miestä ja löysi tämän lopulta autopurkaamon pihalta purkuauton alta, poliisi kehaisee.

Miehen taskusta löytyi avaimet omistajan havaitsemaan pihalla olleeseen ajoneuvoon. Ilmeni, että kyseinen ajoneuvo on aikaisemmin varastettu. Miestä epäillään varkauden yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta. Anastettu ajoneuvo otettiin poliisin takavarikkoon tutkintaa varten.