NASA: Maapallo turvassa Apophis-asteroidilta ainakin 100 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Halkaisijaltaan 340 metrin kokoisen Apophis-asteroidin on pelätty iskevän Maapalloon tulevaisuudessa. Asteroidin lentorata tulee nimittäin kulkemaan tulevien vuosikymmenten aikana erittäin läheltä Maata.

Yhdysvaltojen avaruusjärjestö NASA on kuitenkin ilmoittanut, ettei Apophisin tarvitse pelätä törmäävän maapalloon ainakaan hetkeen. Tuoreimpien laskelmien mukaan mahdollinen yhteentörmäys vuonna 2068 on poissuljettu, eikä törmäysriskiä pitäisi olla seuraaviin 100 vuoteen.

Muinaisen egyptiläisen kaaoksen jumalan mukaan nimetyn Apophiksen törmäyksellä saattaisi olla katastrofaaliset seuraukset asteroidin suuren koon vuoksi. Mahdollisuus asteroidin osumisesta Maahan on herättänyt huolta vuosien aikana. Seuraavan kerran Apophis ohittaa planeettamme lähietäisyydeltä vuosina 2029 ja 2036.