Tiesitkö? Tästä syystä aprillipiloja tehdään – perinne yli 500 vuoden takaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä vietetään tunnetusti aprillipäivää, jolloin valehtelun katsotaan olevan sallittua ja jopa suositeltavaa. Monet mediat ja ihmiset keksivät toinen toistaan hauskempia pilailuja, joilla juksaavat muita. Hyviin tapoihin kuuluu, että hetken kuluttua valhe paljastetaan aprillipilaksi.

Jotkut lapset laulavat yhä edelleen ”Aprillia, aprillia, syö silliä ja juo kuravettä pääle”. Selvitimme nyt miksi aprillipäivää vietetään. Se ei nimittäin ole mikään kovin uusi teemapäivä, vaan aprillipäivän juuret juontavat jopa 500 vuoden taakse keskiajalle saakka. Suomeen aprillipäivä saapui 1700-luvulla. Katso alla olevalta videolta mistä pitkäaikainen perinne on historian tutkijoiden mukaan saanut alkunsa.