Allergiakausi alkoi Suomessa – vähennä oireita kevätsiivouksella

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä kärsii keväisin niin pahoista allergiaoireista, että välttelevät viikkojen ajan ulos menemistä. Onneksi kevään allergiaoireita voi helpottaa muutamin niksein. Kaikki alkaa kodin kevätsiivouksesta.

Hyvän sisäilmanlaadun omaavassa kodissa on helppo hengittää ja olla. Nyt on esimerkiksi hyvä aika vaihtaa kodin ilmanvaihtosuodattimet ja varmistaa, että puhtaat suodattimet nappaavat ulkoilman pienhiukkaset. Talven aikana kertyneet yläpölyt on hyvä pyyhkiä kaappien ja valaisimien päältä ja imuroida huonekalut.

Kannattaa mahdollisuuksien mukaan siivota ilman ärsyttäviä kemikaaleja. Apuna voi käyttää mikrokuituliinoja ja tehokkaita imureita. Allergiaoireita voi helpottaa apteekista saatavilla antihistamiinilla. Antihistamiinit helpottavat oloa nopeasti, eikä nykyään enää tarvitse aloittaa lääkkeen ottamista useampaa päivää aikaisemmin, kuten joskus aikoinaan opastettiin. Ihoa voi hoitaa parhaiten voiteella ja kylvyillä tai rentouttavan kosteilla löylyillä ja saunasessioilla.

Lisätietoa: Allergia.fi