Koulu kielsi takatukat – hiustyyli katsottiin sopimattomaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmemies MacGyverillä ei olisi asiaa Australiassa sijaitsevaan Trinity Collegen oppilaitokseen. Yksityinen pojille suunnattu koulu on nimittäin päättänyt kieltää oppilailta takatukkana tunnetun hiustyylin.

Niin kutsutut mulletit ovat Perthissä sijaitsevassa Trinity Collegessa jatkossa kiellettyjä sopimattomina oppilaitoksen uutiskirjeen mukaan. Kieltolistalla ovat myös pitkät hiukset, irokeesit, otsatukat ja muut epätavallisiksi kuvaillut hiustyylit. Mikäli oppilas saapuu jatkossa 4-12 -vuotiaiden kouluun takatukan kanssa, määrätään hänet parturiin.

Takatukkien kerrotaan tehneen viime vuosina paluuta australialaisnuorten muotiin. Trinity Collegen lisäksi hiustyyli on kielletty esimerkiksi niin ikään yksityisessä Sydneyn Waverley Collegessa. Länsi-Australian provinssin pääministeri Mark McGowan on puolestaan News.com.au -uutissivuston mukaan kertonut asettuvansa hiustyylin ympärillä käytävässä keskustelussa mullettien puolelle, kuvaillen takatukkaa uniikiksi australialaiseksi keksinnöksi.