Missä on Veera Ahola? Poliisi etsintäkuulutti vakavasta väkivaltarikoksesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on julkaissut harvinaisen etsintäkuulutuksen rikollisesta. Suomessa saatetaan julkaista esimerkiksi valvontakameratallenteita kauppojen ryöstäjistä. Rikollisten kuvia julkaistaan harvoin, vaikka ne olisivat yleishyödyllisiä esimerkiksi seksuaalirikollisten tai muuten vaarallisten ihmisten kohdalla.

Pohjanmaan poliisilaitos on julkaissut kuvan etsintäkuulutetusta Veera Maria Aholasta. Sosiaalisen median perusteella hänen nimestään on käytetään myös muotoa Veera-Maria Ahola. Häntä epäillään vakavasta väkivaltarikoksesta. Naisesta on tehty viimeisimmät havainnot Oulun seudulla. Kaupparekisterikeskuksen mukaan Ahola on perustanut viime vuonna muuttopalveluihin erikoistuneen osakeyhtiön, jonka kotipaikkana on myös Oulu.

– Poliisi on tavoitellut Aholaa jo pidemmän aikaan. Asian selvittämiseksi hänen tavoittamisensa on erityisen tärkeää tai hänen tulisi ilmottautua poliisille itse. Havainnot ja vinkkitiedot voi soittaa Pohjanmaan poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 415 501 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen vihjeet@pohjanmaa@poliisi.fi

Poliisi