Taas yksi kesäfestivaali peruttiin – Järvenpään Puistoblues: ”Ratkaisu oli välttämätön”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Odotettua hitaammat koronarokotukset ovat aiheuttamassa jättimäiset tappiot myös tulevan kesän festivaaleille. Nyt peruttiin myös Järvenpään Puistoblues, joka oli määrä järjestää kesäkuun lopulla. Puistobluesia järjestävä Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry teki asiasta päätöksen myöhään tiistai-iltana.

Yhdistys korostaa, että ratkaisu oli välttämätön turvallisuuden ja talouden näkökulmasta. Viranomaisten tapahtumia koskevat rajoitukset ovat tämän hetken tietojen mukaan voimassa Puistobluesin tapahtumaviikkoon saakka, eikä vielä ole turvallista olettaa, että rajoituksia olisi mahdollista purkaa heinäkuussakaan.

Yhdistyksen hallitus kävi pitkään läpi erilaisia vaihtoehtoja festivaalin järjestämiseksi. Festivaaliolosuhteissa mahdollisuudet massatapahtuman koronaturvalliseen toteuttamiseen ovat kuitenkin heikot. Festarifiilikseen liittyy oleellisesti rennon tunnelman luominen yhdessä muiden kanssa, mikä on koronan luomassa turvattomuuden ilmapiirissä liki mahdotonta toteuttaa. Järjestelyjen jatkaminen vaarantaisi myös sekä festivaalivieraiden että satojen talkoolaisten terveyden ja hyvinvoinnin.

– Nyt, kun korona-aika kurittaa monia musiikkitapahtumia, heitän pallon Yleisradiolle, jonka arkistoissa on suuri määrä festivaalitaltiointeja myös Puistobluesista vuosien varrelta. Yleisö kaipaa livemusiikkia, jota ei tänäkään kesänä voida täysipainoisesti esittää. YLE voisikin perustaa suuren luokan virtuaalifestarit ja näyttää kesän aikana entistäkin enemmän taltiointeja menneiltä vuosilta niin Puistobluesista kuin muistakin tapahtumista, ehdottaa Puistobluesin festivaalijohtaja Miikka Porkka.

Puistobluesin peruuttaminen hyvissä ajoin ennen kesää oli välttämätöntä, jotta taloudelliset tappiot saadaan pidettyä kohtuullisina. Näin toimittiin myös viime vuonna, jolloin vapaaehtoistoimintaan perustuva yhdistys selvisi lähes kuivin jaloin Järvenpään kaupungin tuella. Yhdistyksen hallitus keskittää nyt voimansa talvikauden toiminnan sekä kesällä 2022 järjestettävän Puistoblues-tapahtuman suunnitteluun. Tälle kesälle ostetut liput on mahdollista palauttaa. Vuosien 2020 ja 2021 Puistoblues-festivaaleille ostetut liput käyvät kuitenkin myös ensi vuoden tapahtumaan.