Herkullinen kattaus kalan kaveriksi – muutakin kuin perunaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaisten kannattaa hyödyntää tuhansia järviä ja kalastaa ruokaa pöytään. Kalastuslupamaksulla saa käytää vaativampia kalastusvälineitä kuin pelkkää onkea. Harrastus kuitenkin kannattaa, sillä järvikaloista saa loihdittua maittavia aterioita.

Kalan kanssa voi opetella syömään muutakin lisuketta kuin perinteistä perunaa. Sitrussalaatti, kukkakaaliriisi, tankoparsa, kvinoasalaatti tai ruusukali ovat terveellinen lisä kala-ateriaan. Suosittelemme myös kokeilemaan neulapapuja ja parsakaalia.

Mausteilla on suuri merkitys lisukkeessa, mutta kala itsessään kannattaa pitää mahdollisimman autenttisen makuisena. Etenkin vaalean järvikalan maku hukkuu nopeasti, jos käyttää vahvoja mausteita. Erilaiset salaatit ja pastat ovat järkevä valinta.