Hondurasin presidentin veli paljastui huumepomoksi – sai elinkautisen vankeusrangaistuksen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hondurasin presidentin Juan Orlando Hernándezin veli Juan Antonio ”Tony” Hernández on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen törkeistä huumausainerikoksista Yhdysvalloissa. Hän jäi kiinni Miamin lentokentällä marraskuussa 2018.

Viranomaisten mukaan Tony Hernández on organisoinut jättimäistä huumausianekauppaa Hondurasissa vuodesta 2004 saakka. Hän on on aluksi tehnyt yhteistyötä huumepojon kanssa paljastaen valtion virkamiesten liikkeitä, jonka jälkeen hän on aloittanut oman kokaiinitehtaan ylläpitämisen ja aineiden salakuljettamisen. Maasta on kuljetettu Yhdysvaltoihin huumeita laivalasteittain.

Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen. On sula mahdottomuus, etteikö hänen veljensä, Hondurasin istuva presidentti olisi ollut tietoinen asiasta. Hänen epäillään olevan läheisesti kytköksissä huumausainekauppaan, josta koko valtio on saanut huumemaan maineen. Kansalaiset vaativat Juan Orlando Hernándezin eroa.