Yhdysvaltalainen mies törmäsi hämmentävään näkyyn – kodin kuistilla oli apina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa ei elä luonnonvaraisia apinoita. Siksi eräälle Kentuckyn osavaltiossa asuvalle perheelle tulikin suurena yllätyksenä se, että heidän isoisänsä kodin kuistilla oleskeli ilmielävä apina.

Kun Audrey Lewisin isoisä soitti nähneensä apinan kotinsa ulkopuolella, laittoi perhe asian vitsin tai vanhuudenhöperyyden piikkiin. Audreyn ja hänen äitinsä saavuttua isoisän kotiin he saivat kuitenkin nopeasti huomata vanhuksen puhuneen totta. Kuistilla istui ystävälliseksi kuvailtu kapusiiniapina.

Audreyn äiti soitti viranomaisille, jotka puolestaan ottivat yhteyttä läheiseen apinoiden suojelukeskukseen. Apinalaji ei kanna ihmisille vaarallisia tauteja, ja niinpä nainen uskaltautui istumaan eläimen vierelle ruokkiakseen sitä. Courier Journal -lehden mukaan Audrey ja apina leikkivät keskenään eläimiin erikoistuneiden viranomaisten paikalle saapumiseen saakka.

Kentucky Department of Fish and Wildlife -viranomaistahon tiedottaja Kevin Kellyn mukaan on toistaiseksi epäselvää, mistä kapusiiniapina oli peräisin. Apinoiden pitäminen lemmikkeinä on ollut Kentuckyssä laitonta vuodesta 2005 saakka.