Bam Margera muistelee Alexi Laihoa: ”Maailman paras metallikitaristi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Children of Bodom -yhtyeen keulahahmona tunnettu metallimuusikko Alexi Laiho kuoli 29. joulukuuta 2020. Uutinen Laihon kuolemasta saavutti kitaravirtuoosin ystävän ja suomalaisen musiikin fanina tunnetun Jackass-tähti Bam Margeran hieman myöhässä. Nyt hän on julkaissut sosiaalisessa mediassa muistokirjoituksen muusikolle.

– Anteeksi, että olen elänyt luolassa. Yksi parhaista ystävistäni ja tunnetusti maailman paras metallikitaristi, Children of Bodomin Alexi Laiho on kuollut, Margera kirjoitti pitkässä Instagram-päivityksessään.

Bam Margeran mukaan hän sai tietää suru-uutisesta keskusteltuaan skeittaaja Elliot Sloanin kanssa pohjoismaisista metalliyhtyeistä, ja hehkutti samalla niin ikään suomalaisen Amorphiksen Tales from the Thousand Lakes -levyä maailman parhaaksi metallialbumiksi. Hän kertoi seuraajilleen Jussi 69:n The Riff -baarissa olevan ikuisesti Laiholle varattu pöytä, ja hehkutti todistamaansa Bodom-tähden ja Archie Cruzin välistä kitarataistelua.

Vuonna 1993 perustettu Children of Bodom soitti jäähyväiskonserttinsa joulukuussa 2019. Alexi Laiho perusti ennen kuolemaansa uuden Bodom After Midnight -yhtyeen, joka ehti ennen kitaristin kuolemaa nauhoittaa 21. huhtikuuta julkaistavan Paint the Sky with Blood -EP:n.