Perhejuhlien järjestäminen ei kannata – suurin osa uusista koronatartunnoista lähipiiristä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sairaanhoitopiirien raporttien mukaan valtaosa uusista koronavirustartunnoista on peräisin omasta perhepiiristä. Tilastoissa korostuvat nyt yksityiset juhlat, illanvietot ja muut lähipiirin tapahtumat. Merkittävä osa tietoon tulleista tartunnoista raportoitiin myös työpaikoilla. Viime päivinä raportoidut tartuntamäärät ovat selvästi vähentyneet.

Viikolla 12/2021 Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella samasta taloudesta oli peräisin 50 prosenttia tartunnoista. Sukulaisen, ystävän tai tuttavan tapaamisesta oli peräisin 17 prosenttia ja työpaikalta 13 prosenttia tartunnoista. Yksityisjuhlista saatiin kuusi ja päiväkodista kolme prosenttia tartunnoista. Ravintoloista ei saatu lainkaan tartuntoja.

Koronakriisin aikana raportoiduista joukkoaltistumisista noin kolmasosa on tapahtunut päiväkodeissa tai kouluissa. Näistä oppilaitosten joukkoaltistumisista on kuitenkin tullut vain vähän jatkotartuntoja. Joukkoaltistumisia tapahtui myös työpaikoilla, harrastustoiminnassa, yksityisjuhlissa ja ravintoloissa.