8-vuotiaalta poistettiin maailman pisin maitohammas – 2,6 senttiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maitohampaiden irtoaminen uuden, pysyvän purukaluston tieltä voi olla jännittävää aikaa niin lapsille kuin heidän vanhemmillekin. Erityisen jännittävää se oli eräälle kanadalaiselle lapselle, jonka maitohampaista yksi oli ennätyksellisen pitkä.

Nykyään yhdeksänvuotiaalta Luke Boultonilta poistettiin syksyllä 2019 maitohammas, joka osoittautui hämmästyttävän pitkäksi. Luken isän mukaan oli jopa häiritsevää ajatella sen olleen kenenkään suussa. Lopulta pojan isosisko pohti, voisiko hammas olla ennätyksellisen pitkä.

Guinnessin ennätystenkirja on sittemmin vahvistanut Luken 2,6 senttiä pitkän hampaan rikkoneen ennätyksen. Kyseessä nimittäin on maailman pisin poistettu maitohammas. Luken suunnitelmissa on PTBO Canada -sivuston mukaan asettaa hammas esille Guinnessin sertifikaatin kera.