Itkunaama on nyt käytetyin emoji – syrjäytti itkunaurun

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korona-aika ja sen mukanaan tuoma stressi on selvästi vaikuttanut ihmisten emojien käyttöön ainakin Twitterissä. Itkuiset kasvot ovat nimittäin syrjäyttäneet nauravan hymiön somealustan suosituimpana emojina.

Emojeihin ja niiden käyttöön perehtyneen Emojipedia-sivuston mukaan Loudly Crying Face, eli ääneen itkevä emoji on Twitterin eniten käytetty emoji. Se tuli syrjäyttäneeksi aikaisemmin kärkiemojin paikkaa pidelleen kyyneleet silmissä nauravan emojin.

Itkunauruemojin suosio on ollut laskussa jo vuodesta 2019 saakka. Independent-lehden mukaan Emojipedian tiedot suosituimmista emojeista perustuvat niiden käyttöön Twitteriin, jossa niiden käyttöä on helppo seurata. Ennen suosituimpiin emojeihin lukeutunut itkunauru on kärsinyt takapakista etenkin nuorten keskuudessa, sillä Z-sukupolven edustajien on kuvailtu pitävän kyseistä emojia nykyään nolona.