Suomen poliisi oikaisee someväitteitä: ”Rekkoja saa kuvata”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt jo jonkin aikaa lasten kuvaamia rekkavideoita, joilla he ihastelevat näyttäviä ajoneuvoja. Viime päivinä on liikkunut myös väitteitä, joiden mukaan poliisi olisi kieltänyt lapsilta rekkojen kuvaamisen Turun sataman lähistöllä.

Nyt poliisi oikaisee näitä väitteitä, jotka ovat osin perättömiä. Viranomaisten mukaan poliisi on joutunut yksittäisissä tapauksissa puuttumaan rekkojen kuvaamiseen, kun lapset ovat aiheuttaneet alueella vaaratilanteita muun muualla liikkumalla tiellä. Kategoriasta rekkojen kuvauskieltoa poliisi ei ole kuitenkaan antanut eikä voisikaan antaa.

– Poliisi on viimeisen kuukauden aikana joutunut puuttumaan lasten toimintaan, sillä siitä on katsottu aiheutuvan vaaraa heidän turvallisuudelleen. Kuorma-autojen kuvaaminen yleisellä paikalla on jokaisen oikeus, poliisi kirjoittaa.

– Turun poliisipartiot ovat ainakin kahdella eri kerralla havainneet Juhana Herttuan puistotiellä joukon noin 10–13-vuotiaita lapsia, joiden toimintaan on jouduttu puuttumaan. Molemmilla kerroilla paikalla on ollut noin seitsemän lasta, jotka ovat seisseet tien eri puolilla, kulkeneet edestakaisin pitkin suojatietä ja seisoneet keskikorokkeen päällä kuvaamassa videoita.

Näissä tapauksissa poliisipartiot ovat ilmoittaneet lapsille, etteivät he saa jatkaa kuvaamista autotiellä seisten. Poliisi muistuttaa, että se joutuu jatkossakin puuttumaan kuvaamiseen, jos se aiheuttaa vaaratilanteita muille tai heille itselleen. Turun satamassa ei ole kuvauskieltoa. Poliisi on yrittänyt tavoittaa asiasta sosiaalisessa mediassa kirjoittaneita lapsia, mutta tuloksetta.

– Poliisi pitää raittiissa ilmassa valokuvaamista hienona harrastuksena. Emme kuitenkaan halua, että kenenkään lapsi jää harrastuksensa takia auton alle. Pyydämmekin lasten vanhempia keskustelemaan kotona lasten kanssa liikenteen vaaroista ja turvallisista kuvauspaikoista, komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo.