Koira ampui vahingossa omistajaa jalkaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vaikka aserikokset ja -vahingot ovat Yhdysvalloissa yleisiä, odottaisi harva todennäköisesti joutuvansa koiran ampumaksi. Eräälle texasilaiselle koiranomistajalle kävi juuri näin. Kyseessä oli tosin selkeä vahinko.

Käsiasetta housujensa vyötärönauhan varassa kuljettanut mies oli ollut nostamassa koiraansa ylös. Lemmikin tassu takertui aseen liipaisimeen ja laukaisi sen. Luoti osui NBC-uutissivuston mukaan suoraan miehen reiteen.

Sairaalahoitoon omin voimin hakeutuneen miehen onneksi luoti oli lävistänyt jalan, eikä ampumahaava ollut näin ollen hengenvaarallinen. Välikohtauksen myötä Planon poliisilaitos on muistuttanut ihmisiä kuljettamaan ampuma-aseita mukanaan vastuullisesti. Sen sijaan että ase tungettaisiin housuihin, suosittelevat poliisit käyttämään liipaisinta vahingoilta suojaavaa asekoteloa.