Donald Trumpin twiitit säilötään Yhdysvaltojen kansallisarkistoon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump sai tammikuussa lähtöpassit Twitteristä, minkä myötä myös hänen vanhat twiittinsä katosivat näkyvistä. Nyt tärkeänä ajankuvana pidettyjä twiittejä ollaan kuitenkin asettamassa jälleen näkyviin Yhdysvaltojen kansallisarkistoon.

Twitter pysyttelee niin tiukasti päätöksessään jäädyttää Donald Trumpin tili, etteivät hänen vanhat twiitit tule palaamaan palveluun edes kansallisarkistoa varten. Yhtiön edustaja on kuitenkin kertonut Mashable-sivustolle Twitterin tekevän yhteistyötä Yhdysvaltojen kansallisarkiston kanssa, jotta vanhat twiitit voidaan säilyttää toisella tavalla.

Yhdysvaltojen kansallisarkiston suunnitelmissa on nyt avata erillinen sivusto Trumpin twiiteille. Tarkoituksena on säilöä ja asettaa esille kaikki maan entisen presidentin twiitit, myös ne jotka poistettiin ja johtivat lopulta hänen Twitter-jäähyihin. Twiittien säilömistä on pidetty tärkeänä erityisesti historiantutkimuksen kannalta.