Prinssi Philip on kuollut 99-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijan Elisabet II:n puoliso, prinssi Philip on kuollut 99-vuotiaana. Brittihovi on vahvistanut suru-uutisen. Prinssi Philipille tehtiin maaliskuussa sydänleikkaus King Edward VII -sairaalassa. Edinbughin herttua, eli prinssi Philip, olisi täyttänyt 100 vuotta 10. kesäkuuta.

Buckinghamin palatsin virallisen protokollaan mukaan hovi tiedotti, että Kuningatar Elisabet II on ilmoittanut aviomiehensä Prinssi Philipin poismenosta. Prinssin kerrotaan nukkumeen pois varhain vänä aamuna Windsorin linnassa.

Sairaalaan viemistä kuvailtiin hoitojakson alussa vain varotoimenpiteeksi ja prinssillä kerrottiin olleen tulehdus. Myöhemmin kuitenkin kerrottiin hänen olleen sydänoperaatiossa. Sairaalasta kotiutettaessa paparazzit kuvasivat prinssin auton takapenkillä kapeakasvoisena ja kalpeana.

Englannin kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip avioituivat vuonna 1947. He tutustuivat jo vuosia aiemmin, mutta odottivat kihlautumista sodan jälkeiseen aikaan. Heillä on neljä lasta, joista vanhin, Walesin prinssi Charles on seuraava kruununperijä.