Lukiolaiset halusivat ylimääräistä lomaa – väärensivät koronatestin tulokset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kolme lukiolaista on aiheuttanut laajat karanteenitoimet ennen pääsiäistä sveitsiläisessä lukiossa. He väärensivät itselleen positiivisen koronatestituloksen, jotta saisivat ylimääräistä lomaa koulusta. Lukio suunnittelee nyt rikosilmoituksen tekemistä.

Lukiolaiset väärensivät koronavurstestituloksen tekstiviestillä Sveitsin Baselissa. Huijaus aiheutti koko 25 henkilön luokan karanteenin opettajineen. Koulu ei ole erottanut lukiolaisia, mutta suunnittelee rikosoikeudellisia toimenpiteitä, Reuters uutisoi.

Karanteenieristys kesti yhteensä kymmenen päivää, mikä tapahtui ennen koulujen kevätlomaa. Baselin kaupungin sivistystoimenjohtaja Simon Thiriet painottaa, että kyseessä ei ole puolivillaisella painettava pila, vaan vakava asiakirjaväärennös. Nuoret ovat joutuneet kärsimään koronaviruksen takia kohtuuttomasti, mutta se ei oikeuta väärinkäytöksiin.