Naiset kyllästyivät somen unelmavartaloihin – tuloksena kuvailmiö: ”Tältä me näytämme oikeasti”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kehopositiivisuuden nettilähettiläs Mik Zazon on aloittanut vahingossa kampanjan, jossa naiset julkaisevat aitoja kuvia normaaleista vartaloista. Nyt monet naiset tunnustavat, että ovat olleet jo pitkään kyllästyneitä sosiaalisen median luomiin paineisiin siitä, miltä ihmisten tulisi näyttää.

Hashtag #normalizenormalbodies on lähtenyt leviämään kulovalkean lailla. Kyse ei ole lihavuuden ylistämisestä tai vartalostaan aktiivisesti huolta pitävien ihmisten mollaamisesta, vaan ideana on julkaista sosiaaliseen mediaan normaaleja vartalokuvia ilman photoshoppaamista. Pääasiana on olla normaali. Nyt ei siis etsitä tekosyitä sille, että voi jälleen kerran julkaista itsestään feikatun bikinikuvan, jonka julkaiseminen yritetään verhoilla kehopositiivisuuden taakse.

Naisilla voi olla vatsakumpua, raskausarpia, selluliittia tai jenkkakahvoja. Toisaalta naisella voi olla aknea, ryppyjä tai ihottumaa. Harva tuikitavallinen ihminen on kuin kuvastomalli. Eikä tarvitsekaan olla. Jos on terve, pitää huolta itsestään ja pärjää elämässä, saa ulkonäkö olla juuri sellainen kuin se on ilman teennäisiä asentoja tai vahvoja kuvafilttereitä. Nyt on lupa avata farkkujen ylin nappi ja hengittää normaalisti.