Alaikäinen ajeli kännissä Ylitorniolla – oli saanut ajokortin poikkeusluvalla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen laki mahdollistaa 17-vuotiaalle ajokortin poikkeusluvalla esimerkiksi pitkien välimatkojen vuoksi. Nyt nuoret ovat pilaamassa mahdollisuuden, koska he ovat törttöilleet liikenteessä antaumuksella poikkeusluvan käyttöönottamisen jälkeen.

Nyt poliisi kertoo ottaneensa kiinni kännissä ajaneen 17-vuotiaan nuorukaisen Ylitorniolla 10. huhtikuuta aamuyöllä kello 02:30. Rattijuoppo ajoi poliisin haaviin tavallisen ajotapavalvonnan yhteydessä. Nuoren miehen ajokunto tarkastettiin Ylitorniossa Niurontiellä.

Teini puhalsi tarkkuusalkometriin 0,36 milligrammaa alkoholia uloshengityslitrassa. Rattijuopumuksen raja on 0,22 mg/l. Hänet käytettiin verikokeessa. Alaikäinen määrättiin ajokieltoon, hänen vanhempansa saivat asiasta tiedon ja samalla kuljettajasta tehtiin lastensuojeluilmoitus. Rattijuopumus vaikuttaa pitkälle hänen tulevaisuuteensa, mutta myös vaikeuttaa muiden poikkeusluvan saamista tulevaisuudessa.