Miljoona euroa tilille vahingossa saanut pidätetty – ei suostunut palauttamaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Miljoonan euron ilmestyminen pankkitilille olisi monille unelmien täyttymys. Valitettavasti rahaa ilmestyy harvemmin kenellekään vain tyhjästä muuten kuin virheiden ansiosta. Nyt eräs yhdysvaltalainen nainen on pidätetty hänen kieltäydyttyä palauttamasta virheen seurauksena saamaansa jättisummaa.

New Orleansissa hätäkeskuksessa työskentelevän Kelyn Spadonin tilille oli yllättäen ilmestynyt 1,2 miljoonaa dollaria, eli noin miljoona euroa. Rahoituspalvelu oli vahingossa siirtänyt kyseisen summan tilille oikean 82 dollarin summan sijaan. NOLA.com-uutissivuston mukaan 33-vuotias nainen siirsi rahat nopeasti toiselle pankkitilille ja ehti käyttää niistä merkittävän osuuden uuden talon ja auton ostamiseen.

Koska rahat olivat jo kadonneet tililtä, ei pankki onnistunut perumaan siirtoa. Kelyn Spadoni pidätettiin sittemmin varkaudesta, petoksesta ja laittomasta rahansiirrosta syytettynä. Paikallisen poliisipäällikön mukaan työstään tapauksen myötä irtisanotulla Spadonilla ei ollut laillista oikeutta pitää rahojaan itsellään, vaikka ne siirrettiinkin hänen tililleen vahingossa.