Yleinen virhe makuuhuoneessa – näin usein petivaatteet pitäisi vaihtaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lakanat tulisi vaihtaa puhtaisiin viikon välein. Sen sijaan tyynyt, peitot ja patjat ovat pitkäikäisempiä. Niitäkin kannattaa pestä, tuulettaa ja imuroida säännöllisesti. Lakanoita kannattaa päivittää uusiin vanhojen mentyä rikki.

Lakanoiden ja tyynyliinojen käyttö pidentää peittojen, tyynyjen ja patjojen käyttöikää, koska ne suojaavat sängyn petivaatteita. Patja tai ainakin petauspatja olisi kuitenkin hyvä vaihtaa uuteen noin kymmenen vuoden välein. Asiantuntijat suosittelevat, että tyynyt vaihdetaan uusiin jopa 1-2 vuoden välein, NBC uutisoi.

Laadukas tyyny voi kuitenkin oikeanlaisella huollolla kestää jopa 10 vuotta. Peittojen käyttöikä on puolestaa pisin ja ne voivat olla käyttökelpoisia useamman vuosikymmenen ajan. Ne tulee säilyttää ja huoltaa oikein. Kannattaa suosia suomalaisia ja ekologisia petivaatteita.