Poliisia kohti pieraisseen miehen rangaistusta lievennettiin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme viime vuonna tapauksesta, jossa poliisia kohti äänekkäästi pieraissut mies sai teostaan 500 euron sakkorangaistuksen. Nyt itävaltaisen miehen teostaan saamaa rangaistusta on kuitenkin lievennetty.

Kesäkuussa Wienissä sattuneessa välikohtauksessa puiston penkillä istunut mies oli pieraissut kohti poliiseja sen jälkeen, kun he olivat vaatineet häntä paljastamaan henkilöllisyytensä. Sakkorangaistukseen tuomittu mies teki valituksen tuomiosta, kuvaillen pieruaan biologiseksi toiminnoksi. Hän myös vetosi ilmaisunvapauteen.

Tuomiosta valittaminen kannatti, sillä The Local -uutissivuston mukaan hallintotuomioistuin lievensi sakkorangaistusta 500 eurosta vain 100 euroon. Päätökseen vaikutti erityisesti se, ettei miehellä ollut aikaisempaa rikostaustaa. Tuomioistuimen mukaan poliiseja kohti pieraisemista ei kuitenkaan voinut hyväksyä ilmaisunvapauteen vedoten, sillä siitä puuttuu viestinnälliseksi kuvailtu sisältö.