Prinssi Philip haudataan viikonloppuna – Meghan Markle ei osallistu hautajaisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittihovin palveluksessa koko elämänsä tehnyt ja kuningatar Elisabet -vaimonsa rinnalla seissyt 99-vuotias Edinburghin herttua, prinssi Philip on menehtynyt perjantaina kotipalatsissaan Windsorin linnassa. Kuningatar on ottanut suruvapaata tehtävien hoitamisesta puolison poismenon johdosta.

Kuuma aine on se, osallistuvatko kaikki Yhdistyneen kuningaskunnan hovin jäsenet prinssi Philipin hautajaisseremoniaan lauantaina 17. huhtikuuta. Koronapandemia rajoittaa osallistujia 30 henkilöön. Mukana on luonnollisestikin Prinssi Philipin jälkikasvu, prinssi Charles, prinssi Andrew ja prinsessa Anne.

Prinssi Harry aikoo osallistua isoisänsä hautajaisiin. Sen sijaan hänen raskaana oleva vaimonsa Meghan Markle ei perheen tiedottajan mukaan saanut lääkäriltä lupaa lentomatkustaa Yhdysvaltojen Kaliforniasta Los Angelesiin, Reuters kertoo.