Mies putosi yli laidan – oli joutua valaan kitaan tyttären silmien edessä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Mereneläviä tyttärensä kanssa veneretkellä katselemassa ollut mies päätyi näkemään valaan lähempää kuin hän halusikaan. Tuoreella viraalivideolla todistetaan hurjaa tilannetta, jossa 51-vuotias Marino Gherbavaz putoaa yli laidan ja on vaarassa joutua valaan kitaan.

Marino ja hänen 22-vuotias tyttärensä Gillian olivat osallistuneet Etelä-Afrikassa veneretkelle, jossa turistit pääsivät näkemään valaita ja delfiinejä lähietäisyydeltä. Yhtäkkiä valtavan kokoinen valas nousi pintaan osuen veneeseen, minkä seurauksena Marino putosi mereen. Brydenvalaaksi tunnistettu eläin oli lähellä nielaista perheenisän saalistaessaan pieniä kaloja.

Välikohtaus ikuistui videoksi veneessä olleen matkustajan toimesta. Daily Mail -lehden mukaan Marino onnistuttiin pian pelastamaan toiseen lähellä olleeseen alukseen. Valaat käyttävät yleensä ravinnokseen ihmisten sijaan planktonia ja pieniä kaloja, mutta toisinaan niiden tiedetään nielaisseen vahingossa isompiakin eläimiä.