Koronaa vähätellyt salaliittoteoreetikko menehtyi – todennäköisesti koronavirukseen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koronaviruksesta ja -rokotteista valheellista tietoa aktiivisesti levittänyt ja tutkimuksenvastaisia argumentteja julkaissut norjalainen salaliittoteoreetikko Hans Kristian Gaarder on kuollut. Alustavan ruumiinavauksen perusteella kuolinsyy on COVID-19 tartunta ja sen aiheuttamat komplikaatiot.

NRK:n mukaan hän on saanut koronavirustartunnan todennäköisesti itse järjestämästään koronanvastaisesta tilaisuudesta. Kuusikymppinen Gaarden asui Norjan Granissa ja miehen on kerrottu menehtyneen kotonaan.

Lehtitietojen mukaan toinen samassa maaliskuun lopulla järjestetyssä tilaisuudessa ollut henkilö on menehtynyt. Noin 70-vuotiaan naisen kerrotaan kuolleen sunnuntaina. Muita tartunnansaaneita jäljitetään ja tähän mennessä ketjusta on löydetty 12 koronavirukseen sairastunutta.