Ruisrock on peruttu: ”Ei ole edellytyksiä”

Festarit Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi tulevan festivaalikesän kohokohdista on peruttu, sillä Ruisrock ilmoitti hetki sitten kesän 2021 festivaalin peruuntumisesta. Jopa 100 000 kävijän Jättifestivaali oli määrä järjestää heinäkuussa, mutta koronapandemia aiheutti liikaa epävarmuuksia sen turvalliseksi toteuttamiseksi.

– Pandemian pitkittyminen on tuonut suurten festivaalien järjestämiseen kuitenkin erittäin merkittäviä epävarmuustekijöitä ja avoimia kysymyksiä. Ruisrockin tuotantoa on mahdotonta edistää, kun täyttä varmuutta järjestämisedellytyksistä ei ole. Koronapandemia pakottaakin Ruisrockin tekemään nyt raskaan, mutta nykytilanteessa ainoan mahdollisen ratkaisun. Kesän 2021 festivaali perutaan ja seuraavan kerran Ruisrock järjestetään heinäkuussa 2022, Ruisrock ilmoitti tänään.

Sanna Marinin hallitus lupasi toteuttaa maaliskuun loppuun mennessä festivaaleja ja muita yleisötapahtumia varten tapahtumatakuun, jonka ansiosta viime hetkellä tapahtuva peruuntuminen ei olisi taloudellinen riski yleisötapahtuman järjestäjälle. Tätä lupausta ei kuitenkaan toteutettu, joten festivaalien järjestäjät joutuvat nyt yksitellen perumaan tapahtumiaan.

– Suurin toiveemme kuluneen vuoden aikana on ollut, että pääsisimme järjestämään taas Ruisrockin. Yleisön, esiintyjien ja meidän kaikkien kaipuu festareille on ollut käsin kosketeltavaa ja teimme kaikkemme, että olisimme voineet järjestää raskaan vuoden jälkeen juhlat Ruissalossa. Tähän ei nykyisessä epävarmassa tilanteessa ole kuitenkaan edellytyksiä, joten särkynein sydämin joudumme perumaan kesän festivaalin, Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä kommentoi päätöstä.

Seuraava Ruisrock on määrä järjestää Turun Ruissalossa 8.–10. heinäkuuta 2022. Ruisrockiin ensi kesäksi lipun ostaneet voivat säilyttää lippunsa ja käyttää sen sellaisenaan vuoden 2022 festivaalilla. Myös vuodelta 2020 säästetyt liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 Ruisrockissa. Liput voi myös palauttaa ja saada rahat takaisin lukuun ottamatta lippukaupan käsittelymaksua. Lisätietoa lippujen palautuksesta lukee Ruisrockin sivuilla.