Insinöörit tuunasivat 3D-tulostimesta voileipäkoneen

Digi Ruoka · Tim Isokivi

3D-tulostimilla kolmiulotteisia fyysisiä esineitä voidaan valmistaa helposti niin teollisuuskäyttöön kuin huvinkin vuoksi. Nyt 3D-tulostimelle on kuitenkin keksitty Japanissa aivan toisenlaista käyttöä keittiössä.

Meijin yliopiston koneinsinööri Yuto Kuroki otti kollegoineen projektiksi muokata 3D-tulostimen uuteen uskoon. Yksi laitteelle annetuista uusista käyttötarkoituksista oli voileipien automaattinen kokoaminen. Hämmentävää keksintöä esitellään Youtubessa jaetulla videolla.

Videolla 3D-tulostimen osat nähdään siirtelemässä makkaraviipaletta siististi leivälle. Tämän jälkeen laite pilkkoo veitsellä kurkkua sen päälle. Lopuksi mekaaninen raaja käyttää veitsiosaa vielä sahatakseen voileivän vielä kahteen, helposti tarjoiltavaan pienempään osaan.