Maakuntien lentoliikenne alkaa toukokuussa – siirrettiin jälleen koronaviruksen takia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Säännölliset reittilennot kilpailutettiin Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan lentokentille. Viiden maakuntakentän lentoliikenteen aloittamisajankohtaa on siirretty alkamaan aikaisintaan 10. toukokuuta koronatilanteen vuoksi.

Lentojen aloittaminen on os Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätöstä, jossa on asetettu julkisen palvelun velvoite viidelle kotimaan lentoreitlle. Lentomatkustamista on kritistoitu ympäri maailmaa, mutta Suomen pitkä koko on yksi reittien edellytyksistä. Lisäksi reittien avulla voidaan turvata alueiden taloudellinen ja sosiaalinen kehitys.

Tarjouskilpailun voittaneet yhtiöt:

Joensuu – Helsinki – Amapola Flyg AB

Jyväskylä – Helsinki – NyxAir OÜ

Kajaani – Helsinki – DAT A/S

Kemi – Kokkola – Helsinki – NyxAir OÜ